Stanka Vraza 53, P.P 168 47000 Karlovac, Hrvatska

VK 230-50


VAKUUM PUMPA ZA „STRIPPING“ SUSTAV

Vakuumska jedinica satoji se od vakuum pumpe, separatora zraka i vode te ventila za automatsko održavanje nivoa vode za brtvljenje. Vakuumska jedinica je montirana na pregradu broda koja dijeli pumpni prostor od strojarnice.

U pumpnom prostoru broda nalazi se vakuum pumpa sa vodenim prstenom za brtvljenje, separator zraka i vode za brtvljenje, hladnjak vode za brtvljenje i ventil za automatsko održavanje nivoa vode za brtvljenje. Elektomotor se nalazi u prostoru strojarnice (sigurna zona).

 

Specifikacija pumpe
Kapacitet (Q): 230 m³/h
Vakuum (H): 65%
Nominalna brzina vrtnje (n): 1750 min-1
Snaga elektromotora (P): 17 kW

U ovom trenutku imamo 3 gotove pumpe na skladištu koje su spremne za isporuku u vrlo kratkom roku.

OPĆENITO

Kompaktna izvedba omogućava jednostavnu inspekciju i održavanje. Voda za brtvljenje vakuum pumpe treba biti dobavljena sa brodskog sustava pitke vode. Voda za brtvljenje se odvaja od odsisanog zraka gravitacijski u spremniku brtvene vode. Ventil za automatsko održavanje nivoa zajedno sa preljevnim priključkom osiguravaju ispravni nivo vode za brtvljenje u spremniku. Hlađenje vode za brtvljenje izvedeno je preko cijevne zavojnice smještene u spremniku kroz koju cirkulira morska voda. Potrošnja vode za brtvljenje je minimalna.

PRINCIP RADA

Prilikom pokretanja pumpe na usisnoj prirubnici zrak ulazi u pumpu. Prilikom prolaza zraka kroz pumpu zrak se stlači te zajedno sa dijelom vode za brtvljenje ulazi u spremnik brtvene vode. U spremniku se voda za brtvljenje gravitacijski odvaja od odsisanog zraka te se ponovo vraća u vakuum pumpu. Odsisani zrak izlazi na prirubničkom spoju na vrhu spremnika.

1
VAKUUM PUMPA S ELEKTROMOTORM
2
SPREMNIK BRTVENE VODE
3
ZRAČNO PLINSKI SEPARATOR
4
LEPRITASTI ZASUN SA POGONOM
5
RAZDJELNIK VAKUUMA
– Područje isporuke
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.