O nama

  • Tvornica je osnovana 15.05.1991. godine, kao tvrtka kćer između Jugoturbine i nekolicine mojih suradnika, pod nazivom „Jugoturbina-Energetika“ s osnivačkim kapitalom od 8.000,00 Din s ciljem projektiranja i proizvodnje energetskih strojeva i opreme. Sjedište firme je ulica Kneza Branimira 8.
  • Kasnije osnivači pojedinci otkupljuju udio Jugoturbine. Tvrtka time stječe pravo na zaštitni znak i ime Jugoturbina, te je pravni slijednik Jugoturbine. 29.09.1992. tvrtka mijenja naziv u Tvornica turbina d.o.o. ili skraćeno TTK d.o.o. i mijenja sjedište u ulicu Stanka Vraza broj 53.
  • Krajem 1992. godine Tvrtka kupuje od Karlovačke banke na 4-godišnji kredit staru zgradu Karlovačke kožare u ulici Stanka Vraza 53, oštećenu od granatiranja – uništen krov, svi prozori, kotlovnica i kompletno centralno grijanje, uz hipoteku obiteljskih kuća, vikendica i stanova svih osnivača.

Tvornica turbina članica je:

HGK ………………..Zajednica proizvođača brodske opreme Hrvatske gospodarske komore

 

Aktivnosti

Od osnutka, glavna područja aktivnosti podijeljena su na sljedeća područja:

  • Projektiranje i proizvodnja nove brodske i industrijske opreme
  • Proizvodnja rezervnih dijelova za brodsku i industrijsku opremu
  • Revitalizaciju brodske i industrijske energetske opreme
  • Remonti, servisi i montaža energetske opreme
  • Usluge vibrodijagnostike, dinamičkog uravnoteženja, analiza buke, razna NDT  ispitivanja

 

Proizvodni pogoni sastoje se od radionica za laku i tešku strojnu obradu, CNC strojnu obradu, zavarivanje, radionom za montažu pumpi i turbina, ispitnom stanicom za ispitivanje pumpi, ispitnom stanicom hidrauličnih elemenata turbina, strojevima za balansiranje.

Naš tim čine kvalificirani djelatnici – od projektnih inženjera, konstruktera, crtača, inženjera elektroenergetike i dinamike, specijalista vibrodijagnostike, sve do voditelja projekata.

Naša misija je pružati usluge iz područja naših specijalnosti na najvišem nivou i proizvodnja vrhunskih proizvoda po najboljim cijenama, a sve to uz jamstvo vrhunske kvalitete te zadovoljstvo kupaca.

Ukoliko imate potrebu i zahtjev za novom brodskom opremom, projektiranjem novih proizvoda, rezervnih dijelova ili revitalizacijom postrojenja, slobodno nas kontaktirajte. Mi pružamo usluge inženjeringa, projektnog menadžmenta, kao i usluge savjetovanja iz područja brodskih, industrijskih i energetskih postrojenja.